top of page
tropisch-regenwoud-2000x1200.jpg

Een eerlijk en transparant verhaal, daar kunt op rekenen!

Boven

Contracten met alle zorgverzekeraars
De Hoorwereld heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Dat is goed nieuws voor u want daardoor krijgt u bij ons altijd de maximale vergoeding waar u recht op heeft. De vergoeding regelen wij voor u, daar hoeft u zelf niets voor te doen.

Hoeveel vergoedt mijn zorgverzekeraar?
Uw zorgverzekeraar vergoedt 75% van het door hen vastgestelde tarief, dit tarief verschilt per zorgverzekeraar. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, kan het zo zijn dat een deel of wellicht de volledige eigen bijdrage ook wordt vergoed.
 
Wilt u exact weten hoe hoog de vergoeding is waar u recht op heeft? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij informeren u graag.

Uw eigen bijdrage
Uw eigen bijdrage is 25% van het door uw zorgverzekeraar vastgestelde tarief. Wanneer u aanvullende verzekerd bent, kan het zijn dat ook uw eigen bijdrage wordt vergoed. 
 
De hoogte van uw eigen bijdrage verschilt dus per zorgverzekeraar en of u wel of niet aanvullend bent verzekerd. Uw eigen bijdrage is dus van veel factoren afhankelijk en kan variëren tussen de € 0,- en maximaal € 250,- per hoortoestel.
 
Wilt u exact weten wat uw eigen bijdrage is? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij informeren u graag.
 
Aan welke voorwaarden moet u voldoen om in aanmerking te komen voor vergoeding?
U heeft recht op vergoeding van uw zorgverzekeraar wanneer u een gehoorverlies heeft van 35dB of meer. Ook wanneer u een eenzijdig gehoorverlies heeft, krijgt u vergoeding van uw zorgverzekeraar. 

U heeft iedere 5 jaar recht op vergoeding van uw zorgverzekeraar. Draagt u al hoortoestellen en heeft u 5 jaar of langer geleden, vergoeding gekregen van uw zorgverzekeraar? Dan is het weer mogelijk om vergoeding van uw zorgverzekeraar te krijgen wanneer u uw hoortoestellen vervangt.  

Wilt u een hooroplossing maar voldoet u niet aan het bovenstaande? Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk hiervan af te wijken, neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
 
Worden alle hooroplossingen deels of volledig vergoed door mijn zorgverzekeraar? 
Nee, uw zorgverzekeraar vergoed alleen hoortoestellen die zijn opgenomen in de landelijke hoortoestellendatabase. In deze database worden hoortoestellen onderverdeeld in een 5-tal categorieën. Categorie 1 is een eenvoudige hooroplossing en categorie 5 is een geavanceerdere hooroplossing. 
 
Welke categorie het beste bij u past wordt bepaald door een vragenlijst. Deze vragen inventariseren hoe goed, of hoe slecht u hoort in verschillende situaties en hoe vaak deze voorkomen. De regels voor dit zogeheten functiegericht voorschrijven zijn bepaald door uw zorgverzekeraar. 

Wij inventariseren graag samen met u, voor welke categorie hooroplossing u in aanmerking komt. Neem gerust contact met ons op voor een geheel vrijblijvend advies.

Samengevat
Bij de Hoorwereld krijgt u altijd de maximale vergoeding waar u recht op heeft, waar en hoe u ook verzekerd bent. Om in aanmerking te komen voor vergoeding worden er wel een aantal voorwaarden gesteld vanuit uw zorgverzekeraar en dient er tevens, een oplossing gekozen te worden die is opgenomen in de landelijke hoortoestellendatabase.

Wenst u liever een hoortoestel die niet in deze landelijke hoortoestellendatabase is opgenomen? Bijvoorbeeld omdat u graag een hooroplossing draagt die voorzien is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van optimaal verstaan in gezelschap, geluidskwaliteit, muziek enzovoort? Dan is het vaak zo dat uw zorgverzekeraar geen vergoeding verschaft.   

Wilt u weten of uw zorgverzekeraar u wel vergoeding geeft voor de nieuwste ontwikkelingen? Neem gerust contact met ons op, wij informeren u graag. 

Info vergoedingen
bottom of page